неділя, 2 січня 2022 р.

 І знову перемога наша

Юні наковці Маківської ОТГ зустрілись 22 грудня для захисту своїх наукових проєктів. Слобідкорахнівську ЗОШ представляла учениця 7 класу Мельник Анна. Разом зі своїм науковим керівником Палагнюк Т.Г. Анна запропонувала проєкт «Дослідження особливостей близнюків Слобідкорахнівської ЗОШ І-ІІст».

Близнюки чи двійня? Як вірно назвати однокласниць Марію та Маргариту Гриб? У селі та й у школі  їх називають двійнятами, але чи правильно так їх називати? І яка різниця між поняттями «близнята» і «двійнята»? Які фізіологічні, психологічні та соціальні особливості таких дітей? Анна зацікавилась цим, адже у нас у школі є ще 3 пари таких братиків та сестричок, а у селі ще 6 таких випадків.  А скільки у громаді? Районі? Країні?  На ці та інші запитання юна дослідниця вирішила знайти відповідь.

Анна поставила перед собою і виконала такі завдання: дати точне визначення поняттям «близнята», «двійнята»; ознайомитись з видами близнюків; здійснити перепис близнят нашої громади; дослідити фізіологічні, психологічні та соціальні властивості близнюків нашої школи; ознайомити з матеріалами роботи учнів Слобідкорахнівської школи.

«Над темою «Дослідження особливостей близнюків Слобідкорахнівської ЗОШ!» ми працюємо недавно, але маємо намір продовжити цю роботу у наступних класах», - такими словами завершила свій виступ Анна. Успіхів тобі, нових звершень і нових  перемог!






Немає коментарів:

Дописати коментар